Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с педала на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с педала на съединителя

Колеги, вчера сутринта като запалих колата ми се увеличи празния ход на педала на съединителя.
    Преди пак си имаше, да кажем, към 1 см от хода на педала, преди да се усети съпротивление от помпата, но сега педала се движи някъде към 1/3 от хода му свободно, при което няма никакво съпротивление, и отделя много ниско.
    Проблем с превключване на скоростите нямам, никъде не е текло и спирачната течност си е в норма, както и няма шумове!
    Когато покарам 10мин, си отделя по-нормално, но празния ход пак си го има!

Има ли вариант да се регулира дължината на буталото помпата?

Моля за съвети! Поздрави!
    Last edited by Friday; d.m.y г., 19:03.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Писах ти на лично за какво става въпрос. Евентуално като проблеми от къде може да е.
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Много ми е интересно защо във форум "за взаимопомощ" (предполагам), си комуникирате по ЛС, при положение че може да има и други хора с подобен проблем и евентуално темата да им е от помощ за в бъдеще.

Че за капак и обичайното "имаш ЛС", все едно човека не може сам да види.

Comment

За да не пускам нова тема ще споделя и моя проблем тук :
        Сутринта, когато запалих и след като потеглих, при натискане на съединителя за да премина на по- горна предавка се чуваше шум от типа на свистене или съвсем леко присвирване... Странното беше че го имаше само при натискане за смяна на по малките предавки (1ва, 2ра) а при по високите, както и когато съм спрял на място го нямаше. След като покарах няколко минути шума изчезна. След това я паркирах, постоя може би 5-6 часа и като запалих отново го нямаше. Значи ли това че съединителя вече е дал фира, или ако не е на какво може да се дължи? Някой ако знае ще съм благодарен да сподели
        Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Comment

Отговор по моето питане:
          Колегата deznam ми писа, че проблема е евентуално в някоя помпа, като наблегна, че може би е горната, което и така се оказа!
          Днес я смених и всичко е ОК, дори педала е по мек отпреди!
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

t0shet000

Колега относно твоя проблем. За този шум като проблеми може да значат много неща. Трябва да остановиш шума от къде идва. Може проблема да е и от предавателната кутия. Но по принцип е симптом и за съединител. Карай си спокойно и ако ти се появи шума отново тогава ще имаш повод за притеснение.

Friday Радвам се ,че бях полезен.

Comment

Ами появи се... Появява се само сутрин като запаля за през първите десетина минути...

Comment

Твоя симптом ми напомня на моята предишна служебна.. обаче там проблема беше същия като твоя ,но за първите 2-3 минутки. Аз ако съм на твое място ще карам докато върви,но ще се съветвам първо с някой сервиз за информация само. И от там вече ще се мисли какво да се прави.

Comment

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
                  Твоя симптом ми напомня на моята предишна служебна.. обаче там проблема беше същия като твоя ,но за първите 2-3 минутки. Аз ако съм на твое място ще карам докато върви,но ще се съветвам първо с някой сервиз за информация само. И от там вече ще се мисли какво да се прави.
                  И какъв излезе проблема с твоята служебна ? Сега от време навреме усещам разлика в съпротивлението на педала... Тия дни ще мина през сервиза, но за сега нямам време.

Comment

Ами каза ми износен лагер ,но я продадох и така си остана. Макар ,че казах на новия собственик едва ли го е сменил още, защото я гледам колата я кара и не я е спирал. ... Така ,че бързата работа срам за майстора. С една дума докато кара едно нещо не е нужно да я отваряш и да почваш да сменяш и да се харчат пари,но това е относително зависи какво ще ти каже майстора.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Много ми е интересно защо във форум "за взаимопомощ" (предполагам), си комуникирате по ЛС, при положение че може да има и други хора с подобен проблем и евентуално темата да им е от помощ за в бъдеще.

Че за капак и обичайното "имаш ЛС", все едно човека не може сам да види.

Е, ти от Луната ли падаш? Тука има доста разбирачи и веднага ще те оплюят за мнението което даваш. Как искаш да се изкаже човек?
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                      X